Med 21. in 25. novembrom v Ljubljani poteka teden projekta EUTOPIA (ang. EUTOPIA week), katerega cilj je kolektiven razvoj trajnostnih politik in pristopov skozi sodelovanje študentov, raziskovalcev in socialnih akterjev in s tem k vzpostavitvi transnacionalne in trajnostno naravnane Univerze. V tem tednu se je mogoče udeležiti več različnih dogodkov, na več lokacijah po Ljubljani, kjer potekajo različne predstavitve in dogodki na skoraj vseh članicah Univerze v Ljubljani, na sedežu Univerze v Ljubljani ter Grand hotelu Union.

Projektni teden se je v ponedeljek pričel s slovesno otvoritvijo na Akademiji za glasbo, ki je bila prenašana tudi preko spleta. Za multimedijsko podporo in prenos v živo je skrbela ekipa Multimedijskega centra Laboratorija za multimedijo (MMC LMMFE) v sodelovanju s številnimi študenti študijskega programa Multimedija. Poleg otvoritvene slovesnosti ekipa MMC LMMFE skrbi tudi za izvedbo vseh večjih dogodkov, v okviru katerih so zagotovljeni hibridni prenosi in srečanja, uporablja se večje število kamer, mikrofonov, predavatelji oz. gostje pa sodelujejo tudi na daljavo. Pri enostavnejših prenosih pa ekipa LMMFE skrbi predvsem za podporo in svetovanje ostalim članicam oz. tehniškim sodelavcem. Ekipa bo v enem tednu poskrbela za izvedbo več kot 10 prenosov in prav toliko podpor ostalim članicam oz. manjšim dogodkom po celotni Ljubljani.

Pri hibridnih in naprednih postavitvah so v uporabi predvsem napredni pristopi, ki temeljijo na uporabi protokola IP, ter prilagodljivih sistemih za upravljanje, mešanje slike, mešanje zvoka in prenosa. Pri prenosih so v uporabi tudi kvalitetne robotizirane kamere, ki omogočajo upravljanje na daljavo in so hkrati tudi manj vpadljive in moteče za nastopajoče. Izvedbeni del projekta tako študentom študijskega programa Multimedija omogoča tudi praktično usposabljanje na različnih področjih, vse od načrtovanja celotnega sistema do postavitve, kot tudi una ustvarjalnem del prenosa s snemanjem, režijo in montažo.

V ospredju sedijo udeleženci dogodka, v ozadju je na velikem zaslonu prikazan diapozitiv predstavitve projekta EUTOPIA.
Ekipa MMC je na dogodkih projekta EUTOPIA nudila multimedijsko podporo. Štirje člani ekipe na balkonu dvorane sedijo za računalniki in pomagajo pri tehnični izvedbi.
Konferenčno predavanje v okviru tedna pojekta EUTOPIA, kjer je ekipa MMC nudila multimedijsko podporo in predavanja prenašala preko spleta. V ospredju sedijo udeleženci, v ozadju govori predavateljica.
Profesionalna kamera snema dva glasbena izvajalca na odru v dvorani Akademije za glasbo na otvoritvi tedna projekta EUTOPIA.
Študentka multimedije snema s profesionalno kamero na dogodku projekta EUTOPIA.