Multimedija E Izpostavljeno E Mednarodna doktorska šola na temo elektroporacije EBTT

Mednarodna doktorska šola na temo elektroporacije EBTT

17. 11. 2022 | Izpostavljeno, Projekti

Pred devetnajstimi leti je bila na Fakulteti za elektrotehniko (UL FE) prvič izvedena mednarodna doktorska šola z naslovom »Electroporation Based Technologies and Treatment«, ki so jo vodilni znanstveniki z UL FE začeli v sodelovanju z drugimi mednarodnimi univerzami. Vse od druge izvedbe doktorske šole pa je le-ta podprta tudi z avdio-vizualno podporo. Od leta 2006 dalje za to skrbi ekipa Multimedijskega centra Laboratorija za telekomunikacije (MMC LTFE), ki se je leta 2014 reorganizirala v ekipo Laboratorija za multimedijo (MMC LMMFE). Pri vsaki izvedbi EBTT ekipa MMC skrbi za celovito tehnično multimedijsko podporo ter tekočo izvedbo, kot tudi za produkcijo e-gradiv. Doktorska šola poteka cel teden od ponedeljka do sobote, ko udeleženci v popoldanskem času pišejo tudi končni test. Prav zaradi tega je pomembno, da so vse vsebine študentom na digitalni platformi na voljo še isti dan.

Pri produkciji vsebin sodelujejo tudi študentje študijskega programa Multimedija, ki s pomočjo praktičnega dela spoznavajo več aspektov in področij, ki jih lahko opravlja multimedijski inženir. Ta obsegajo tako načrtovanje izvedbe in postavitev sistema ter povezav, kakor tudi produkcijo vsebin, video mešanje, upravljanje zvoka, režijo ter upravljanje kamer in drugih vgrajenih sistemov. Za lažjo izvedbo produkcijskega procesa se vsako leto pripravi tudi dodatne prilagojene sisteme za upravljanje, kjer se študentje srečajo s programiranjem, prav tako pa je po zaključku posameznih predavanj potrebno posnete vsebine še dodatno obdelati, popraviti morebitne napake pri snemanju v načinu »live to tape«, ter le te objaviti na izbrani multimedijski platformi z učnimi vsebinami.

Priprava sistema in izvedba EBTT tako vsako leto ponudi nove tehnične rešitve, izboljšave ter neprecenljive izkušnje študentom, ki lahko delovanje sistemov in tudi samo delo spoznajo iz prve roke na realnih projektih.

Študenti, ki so na mednarodni doktorski šoli na temo elektroporacije EBTT sodelovali pri produkciji vsebin, sedijo za mizo, na kateri je več računalniških ekranov, avdio mešalnikov in druge opreme.
Upravljalna plošča video mešalne mize, ekrani in druga oprema za multimedijsko podporo, ki so jo študenti multimedije nudili na mednarodni doktorski šoli na temo elektroporacije EBTT.