V soboto, 12. marca je na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani potekala zaključna prireditev letošnjega Festivala inovativnih tehnologij (FIT), ki poteka pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). V okviru festivala potekajo tekmovanja za osnovne in srednje šole, letos na več kot 10 področjih.

Laboratorij za multimedijo Fakultete za elektrotehniko (LMMFE) na festivalu sodeluje kot soorganizator tekmovanja v znanju multimedije in sicer v kategorijah snemanja ter video montaže. Cilj tekmovanja je spodbuditi ustvarjalnost in kreativnost mladih na področju video produkcije, predvsem z ustvarjanjem lastnih video gradiv in montaže video izdelkov z uporabo sodobnih pristopov ter razpoložljive opreme. Tema letošnjega izbirnega tekmovanja, za katerega učenci in dijaki izdelke pripravijo samostojno, je bila steklo, saj je bilo letošnje leto s strani Združenih narodov razglašeno za Mednarodno leto stekla.

Tekmovalci izbrani na prvi stopnji tekmovanja so se preteklo soboto kreativno pomerili še na državni ravni. Osnovnošolci in srednješolci so sobotno dopoldne preživeli pred kamerami in računalniki ter se trudili, da opravijo izziv, ki jim ga je zadala strokovna komisija. Člani komisije so nato pregledali oddane izdelke in nagradili najboljše tekmovalce.

Osnovnošolka v prostorih FE na računalniku dela na video montaži v okviru tekmovanja v znanju multimedije.
Član ekipe Laboratorija za multimedijo na računalniku kaže delovanje tehnične opreme dvema srednješolcema v okviru tekmovanja v znanju multimedije.
Dijak v prostorih FE na računalniku v sklopu tekmovanja v znanju multimedije dela na video montaži.
Dijak v prostorih FE na računalniku dela na video montaži v okviru tekmovanja v znanju multimedije.