Zaposleni v Laboratoriju za multimedijo Fakultete za elektrotehniko in študentski sodelavci laboratorija s študijskega programa Multimedija so tekom celotnega tedna izvajali hibridne dogodke v sklopu Tedna Univerze v Ljubljani.

8-članska ekipa pod mentorstvom asistenta Klemna Pečnika je skrbela za prenose v živo na platformi YouTube ter tudi za izvedbo videokonferenc v visoki ločljivosti preko programske opreme Zoom. Posebna različica tega programa omogoča pridobivanje avdio in video signalov oddaljenih udeležencev v izvorni obliki, ki so bili skupaj z daljinsko upravljanimi kamerami in mikrofoni v dvorani združeni v enotne prenose v živo. Za pošiljanje večine signalov v sistemu so bila uporabljena telekomunikacijska omrežja in t.i. »AV-over-IP« protokoli, kot sta npr. NDI in Dante. Avdio in video mešanje sta bila ločeno izvajana za YouTube, za Zoom in za dvorano, kjer je potekal lokalni del dogodka. Ekipa je poskrbela tudi za pripravo namenskih grafik posameznih nagrajencev, grafično podobo ter za celovito tehnično podporo. Zaradi pomembnosti dogodka so bili elementi sistema podvojeni za zagotovitev visoke zanesljivosti. Dogodek je bil izveden v sodelovanju z Univerzitetno službo za informatiko UL in s Službo za odnose z javnostmi UL.

Videoposnetke prenosov v živo si lahko ogledate na YouTube kanalu Univerze v Ljubljani.

Pet članov Laboratorija za multimedijo sedi za mizo z računalniki, mešalnimi ploščami in drugo tehnično opremo na Tednu Univerze v Ljubljani. Ekipa skrbi za montažo, prenos v živo na platformi Youtube in izvedbo videokonferenc.
V Zbornični dvorani rektorata UL na Slovesni podelitvi Prešernovih nagrad študentkam in študentom 2021 stojijo rektor Univerze v Ljubljani Gregor Majdič, dva člana rektorata in moderatorka. Pred njimi stojita dve PTZ kameri, ki omogočata hibriden potek dogodka.