Univerza v Ljubljani (UL) je v okviru volitev rektorja pripravila 6 javnih predstavitev, kjer so se predstavili vsi 4 kandidati za rektorja UL. Javne predstavitve so potekale v zbornični dvorani na Rektoratu UL, kjer so bili poleg kandidatov za rektorja prisotni tudi moderatorji dogodkov. Zaradi epidemiološke situacije so se vsi ostali udeleženci javnih predstavitev udeleževali predstavitev na daljavo preko Zoom srečanja in Youtube portala. Pri izvedbi dogodka je sodeloval tudi Laboratorij za multimedijo Fakultete za elektrotehniko (LMMFE), ki je s študenti študijskih programov Multimedija poskrbel za celovito multimedijsko podporo.

Multimedijsko podporo je na vsakem dogodku nudila 7-članska ekipa pod mentorstvom asistenta Klemna Pečnika, ki je skrbela za prenos v živo na YouTubu v visoki ločljivosti in na Zoom srečanju v interaktivni obliki. Pri prenosu je bilo uporabljenih 6 kamer (od tega 5 daljinsko upravljanih PTZ kamer), prosojnice predstavitev kandidatov, povratni kanal Zoom srečanja za možnost avdiovizualnega zastavljanja vprašanj, 7 mikrofonov, vnaprej pripravljeni posnetki in drugi viri. Med drugim je ekipa LMMFE poskrbela tudi za pripravo uvodnih in zaključnih špic ter za pripravo podpisnih grafik sodelujočih.

V okviru laboratorija je bil izdelan program za časovno analitiko odgovorov kandidatov, ki je organizatorjem dogodka pomagal pri zagotavljanju časovno uravnotežene razprave. To je bil tudi eden izmed ključnih avdio-video virov za ločen prenos v živo v zbornično dvorano za nastopajoče. Ekipa je skrbela tudi za tehnično moderiranje konferenčnih klicev, za dodatno osvetlitev dvorane, celovito tehnično podporo ter končno kontrolo avdio-video vsebin na vseh dogodkih. Ekipa je vzpostavila tudi redundantnost uporabljenih sistemov, s čimer je bila zagotavljena višja zanesljivost sistema kot celote. Za tovrstno izvedbo dogodkov je potrebno veliko inženirskih znanj, ki jih študenti pridobijo na obeh stopnjah interdisciplinarnega študija Multimedije.

Pri vseh od omenjenih nalog je LMMFE sodeloval tudi z Univerzitetno službo za informatiko UL in s Službo za odnose z javnostmi UL. Posnetki vseh dogodkov so na voljo za ogled tudi na YouTube kanalu Univerze v Ljubljani.

Članica Laboratorija za multimedijo sedi za mizo in na dveh računalniških zaslonih skrbi za prenos soočenja kandidatov za rektorja Univerze v Ljubljani v živo.
Rektorat Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu.
Člani Laboratorija za multimedijo s pomočjo računalnikov, mešalnih plošč in druge tehnične opreme skrbijo za prenos v živo inavguracije novega rektorja profesorja doktorja Gregorja Majdiča.
Člani LMMFE s pomočjo računalnikov, mešalnih plošč in druge tehnične opreme skrbijo za prenos v živo inavguracije novega rektorja profesorja doktorja Gregorja Majdiča.
V Zbornični dvorani rektorata UL na soočenju sedijo štiri kandidati za rektorja. Snema jih PTZ kamera, ki omogoča spletni prenos soočenja.
Javno predstavitev kandidatov za rektorja Univerze v Ljubljani snemajo ena profesionalna in dve PTZ kameri.