V Muzeju in galerijah mesta Ljubljana pod okriljem projekta M_oder gostijo predstavitve seminarskih, diplomskih in magistrskih nalog. Projekt so v letošnjem letu nadgradili s sodelovanjem z Univerzo v Ljubljani in skupno akcijo (Spre)govori znanost na M_odru, kjer prejemniki Prešernovih nagrad UL za študente predstavijo svoje delo, muzej pa odpira svoja vrata in med samimi predstavitvami izvajajo brezplačno vodenje po muzeju.

Pri projektu sodeluje tudi Laboratorij za multimedijo Fakultete za elektrotehniko (LMMFE), ki skrbi za snemanje in javno objavo posnetkov predavanj in s tem tudi promoviranje mladih znanstvenikov, dosežkov znanosti in znanstvene komunikacije. Pri izvedbi video produkcije sodelujejo študentje študijskega programa Multimedija.

Po nekaj posamičnih predavanjih v preteklih mesecih je v sredo, 16. marca potekal še dogodek M_oder maraton, kjer je svoja zaključna dela predstavilo kar 6 Prešernovih nagrajencev z različnih fakultet Univerze v Ljubljani. Videoposnetki predavanj z dogodka so na voljo na YouTube kanalu Univerze v Ljubljani.

Članica Laboratorija za multimedijo na računalniku ureja posnetke predstavitev diplomskih in magistrskih nalog s strani prejemnikov Prešernovih nagrad UL.