Multimedija E Projekti E Inavguracija novega rektorja Univerze v Ljubljani

Inavguracija novega rektorja Univerze v Ljubljani

1. 10. 2021 | Projekti

Rektorsko verigo je 30. septembra 2021 dosedanji rektor prof. dr. Igor Papič predal svojemu nasledniku prof. dr. Gregorju Majdiču, s tem pa tudi vse časti in dolžnosti, ki pritičejo njegovi novi poziciji. Prof. dr. Gregor Majdič je tako postal 45. rektor Univerze v Ljubljani.

V svojem nagovoru je novi rektor vse pozval k vzgajanju generacij, ki bodo imele zaupanje do znanosti, in poudaril, da bo morala Univerza igrati pomembno vlogo pri podajanju informacij in ozaveščanju javnosti.

Prenos inavguracije je v živo prenašala ekipa LMMFE v sodelovanju s študenti programa Multimedija. Multimedijsko podporo je nudila 8-članska ekipa pod mentorstvom asistenta Klemna Pečnika, ki je skrbela za prenos v živo na platformi YouTube v visoki ločljivosti.  Ekipa je poskrbela za grafično podobo dogodka, tehnično podporo in pripravo večkamernega sistema ter prilagoditev avdio sistema za prenos v živo. Zaradi pomembnosti dogodka so bili vsi elementi sistema podvojeni za zagotovitev visoke zanesljivosti. Dogodek je bil izveden v sodelovanju z Univerzitetno službo za informatiko UL in s Službo za odnose z javnostmi UL.

Posnetek slovesnosti si lahko ogledate na povezavi.

Člani Laboratorija za multimedijo s pomočjo računalnikov, mešalnih plošč in druge tehnične opreme skrbijo za prenos v živo inavguracije novega rektorja profesorja doktorja Gregorja Majdiča.