Rektorsko verigo je 30. septembra 2021 dosedanji rektor prof. dr. Igor Papič predal svojemu nasledniku prof. dr. Gregorju Majdiču, s tem pa tudi vse časti in dolžnosti, ki pritičejo njegovi novi poziciji. Prof. dr. Gregor Majdič je tako postal 45. rektor Univerze v Ljubljani.

V svojem nagovoru je novi rektor vse pozval k vzgajanju generacij, ki bodo imele zaupanje do znanosti, in poudaril, da bo morala Univerza igrati pomembno vlogo pri podajanju informacij in ozaveščanju javnosti.

Prenos inavguracije je v živo prenašala ekipa LMMFE v sodelovanju s študenti programa Multimedija. Multimedijsko podporo je nudila 8-članska ekipa pod mentorstvom asistenta Klemna Pečnika, ki je skrbela za prenos v živo na platformi YouTube v visoki ločljivosti.  Ekipa je poskrbela za grafično podobo dogodka, tehnično podporo in pripravo večkamernega sistema ter prilagoditev avdio sistema za prenos v živo. Zaradi pomembnosti dogodka so bili vsi elementi sistema podvojeni za zagotovitev visoke zanesljivosti. Dogodek je bil izveden v sodelovanju z Univerzitetno službo za informatiko UL in s Službo za odnose z javnostmi UL.

Posnetek slovesnosti si lahko ogledate na povezavi.

Inovativni študij je pot do najboljše zaposlitve.

Interdisciplinarni študijski program je plod sodelovanja Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, z namenom izobraževanja strokovnjakov, usposobljenih za delo na novih in inovativnih izzivih digitalne dobe.

Kontakti

Kontakti