V letu 2019 je v Cankarjevem domu potekala Slovesna akademija ob 100-letnici elektrotehnike na Univerzi v Ljubljani. Slovesno akademijo so z udeležbo in nagovori počastili ugledni gostje, del programa pa je bil tudi bogat kulturni program ter podelitev priznanj najtesnejšim partnerjem fakultete iz gospodarstva.

Celotna slavnostna akademija je bila posneta in zmontirana v živo v t.i. načinu “live to tape”, z uporabo šestih kamer, več kot 20 mikrofonov, grafik in drugih uporabljenih vsebin ter z uporabo reportažnega vozila RTV Slovenija. Snemanje, montaža in režija so bili v celoti izvedeni s strani 14-članske ekipe študentov študijskega programa Multimedija in zaposlenih v Laboratoriju za multimedijo Fakultete za elektrotehniko, ki je delovala pod vodstvom asistenta Klemna Pečnika ter v sodelovanju z RTV Slovenija.

Ekipa študentov Multimedije je aktivno sodelovala tudi pri pripravi scenarijev za video predstavitve in samo prireditev, ter tudi pri zbiranju gradiv in pripravi zgodovinskega video pregleda delovanja Fakultete za elektrotehniko od njenih začetkov pa vse do danes, ki je bil predvajan na slavnostni akademiji.
Posnetek si je mogoče ogledati na: 100 letnica elektrotehnike na UL.

V okviru praznovanja okrogle obletnice je ekipa študentov sodelovala tudi pri snovanju scenarijev, snemanju in urejanju namenskih intervjujev ki so dostopni na:
akad. prof. dr. Tadej Bajd
zasl. prof. dr. Rafael Cajhen
dr. Uroš Merc
Aleksandra Cvetkoska
Valentina Stanič

Inovativni študij je pot do najboljše zaposlitve.

Interdisciplinarni študijski program je plod sodelovanja Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, z namenom izobraževanja strokovnjakov, usposobljenih za delo na novih in inovativnih izzivih digitalne dobe.

Kontakti

Kontakti