Muzej novejše zgodovine Slovenije sodeluje v dvoletnem kulturnem projektu z naslovom »IMPROVISA – Življenje v gibanju«. Muzej projekt izvaja s štirimi evropskimi organizacijami: MY Documenta Creaciones Multimedia Avanzadas SL, Barcelona (Španija) – koordinator programa; ECCOM, Rim (Italija); Nacionalni muzej sodobne umetnosti (EMST), Atene (Grčija); Galeria Labirynt (GAL), Lublin (Poljska).
Projekt bo raziskal inovativne modele za povečanje dostopa do kulture in dediščine z uporabo digitalnih in mobilnih tehnologij za mlajše občinstvo in ranljive skupine, kot so priseljenci in zaporniki.
Muzej novejše zgodovine Slovenije v sklopu projekta IMPROVISA – Življenje v gibanju vabi umetnike iz EU, da predložijo predloge za nove, eksperimentalne pristope za spodbujanje vključevanja občinstev in dostopa do kulturnih vsebin na podlagi prvin improvizacije v kontekstu mobilnih tehnologij.
Obveščamo vas, da je trenutno objavljen RAZPIS za umetniške rezidence v treh mestih (Atene, Ljubljana in Lubin). Izbrani bodo 4 evropski umetniki s področja multimedijske umetnosti, ki imajo izkušnje dela s filmom, fotografijo in tudi zvokom. Informacije in podrobnosti o razpisu najdete na teh povezavah:
http://portabily.mydocumenta.com/preview22335
http://www.muzej-nz.si/si/muzej/projekti/1659


Razpis traja do ponedeljka, 15. marca 2021.

Inovativni študij je pot do najboljše zaposlitve.

Interdisciplinarni študijski program je plod sodelovanja Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, z namenom izobraževanja strokovnjakov, usposobljenih za delo na novih in inovativnih izzivih digitalne dobe.

Kontakti

Kontakti