Med olimpijskimi igrami v Riu 2016

Anže Zadravec, študent tretjega letnika študijskega programa Multimedije je prejšnji teden odšel v Južno Korejo, kjer bo kot prostovoljec delal na olimpijskih in paraolimpijskih igrah v PyeongChang-u na področju multimedijskih prenosov v živo (broadcasting). O načinu izbora si lahko več preberete na njegovi spletni strani: 

http://zoi2018.zadravec.si/o-projektu/kako-sem-bil-izbran/

Anže je sicer član ekipe Multimedijskega centra, Laboratorija za multimedijo na Fakulteti za elektrotehniko (MMC LMMFE), kjer z laboratorijem sodeluje na področju studijske in snemalne ter RTV tehnike, sodeluje pri pripravi in izvedbi vaj, predvsem pa pri izvedbi projektov. Kar nekaj projektov se je lotil tudi sam (večinoma prenosi v živo), sodeloval pa je tudi na več projektih UL FE, skupnih projektih LMMFE in RTV SLO, svoje izkušnje pa je med drugim nabiral tudi na Planet TV.

Ker je tudi izjemen navdušenec nad športom in olimpijskimi igrami je na svoji strani (http://zoi2018.zadravec.si/o-igrah/slovenski-nastopi/) pred vsemi slovenskimi mediji zbral tudi časovnice vseh slovenskih nastopov, podal nekaj dejstev ter zbiral tudi sredstva in sponzorje. Seveda se nam bo tudi redno javljal s samega prizorišča, v nedeljo je že objavil svoj prvi vlog in nestrpno pričakujemo kaj nam bo pokazal v naslednjem. 

Pri ustvarjanju vloga mu pomagajo tudi sošolci Ana, Žana, Klemen, Andrej, Yari, Nejc (glasba, animacije in grafična podoba, uvodna špica, video) in pa MMC LMMFE z opremo in prostorom za domači (slovenski) del ekipe.

Posnetek uvodne grafike vlogov

Anže je sicer aktiven še na veliko področjih, med drugim je podpredsednik Cheerleading zveze Slovenije, kjer skrbi za medije in marketing (in seveda prenose in snemanja z domačih prizorišč), s cheerleading ekipo Frogs Cheer Team Slovenia pa je lansko leto osvojil tudi naslov evropskega prvaka.