Zanimiv za multimedijce je bil tudi sejem zabavne elektronike Comptech, ki se je med 4. in 6. Decembrom odvijal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Med množico stojnic je bilo moč kupiti vse od fotoaparatov pa do čistilnih robotov. Tu je bila tudi stojnica s snemalnimi drone-i, simulacija streljanja z vojaškim raketometom in air hockey miza, kjer smo lahko svoje spretnosti v tej igri preizkusili proti robotski roki.

 

Novost tega leta pa je bila tematika Gaming, kateri je bilo na Comptechu posvečeno največ pozornosti. Tako je bilo moč testirati novejše igre kot so Call of Duty: Black Ops III, PES 2016 in Guitar hero live, kot tudi mnoge Blizzardove večigralske igre (StarCraft II, Hearthstone, …), svoje veščine pa je bilo moč preizkusiti tudi v široki paleti fighting iger od Ultra Street fighter 4 pa tudi do novejše Mortal Kombat X. Če pa ljubiteljem gaminga niti to ni bilo dovolj, pa je trgovina Gameplay za vse ljubitelje iger pripravila tudi stojnico z gamerskimi dodatki, ter organizirala razne turnirje v videoigrah, najboljše pa nadgradila z lepimi nagradami.
Ker pa je velika prihodnost v VR-ju pa tudi brez tega ni šlo, saj je bilo moč preizkusiti tudi enega izmed bolj pričakovanih VR izdelkov Oculus Rift.

 Comptech

 

Slika : vir