30. novembra 2016 smo se študentje MMK in MM UL FE (Multimedijskih komunikacij in Multimedije, Fakultete za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani) v zgodnjih jutranjih urah odpravili na strokovno ekskurzijo v München. Najprej smo si ogledali center mesta, z zunanje strani celo tehnični muzej ter božični sejem.

 

Po ogledu mesta smo se odpravili proti Bavaria Filmstadt-u. FilmStadt se nahja na 320.000 m2 in ima skoraj 30.000 m2 studijskih površin. Vodič nam je predstavil njihovo poslanstvo delo ter del zgodovine. Ogledali smo si studijo v katerem snemajo TV prodajo 24h ur na dan (www.1-2-3.tv), uporabljajo 3 kamerni način snemanja, kamermani pa delajo brez prekinitev, prav tako moderatorji.

Ogledali smo si tudi nekaj razstavnih eksponatov (scenski elementi in modeli) iz snemanj različnih filmov in serij. Med drugim smo si ogledali tudi tehniko snemanja s chroma key (z zelenim platnom), kjer sta »talentirana amaterska igralca« Klemen in Klemen, pred našimi očmi tekla po strehi vlaka, božala zmaja in se izogibala peklenskemu ognju.

©Foto: Ana Gaja Boc

Ogledali smo si makete kokpita in kabine letala Air Force One, vesoljsko kapsulo in del gozda, ki so bili uporabljeni pri snemanju filma Big Game s Samuelom L. Jacksonom v glavni vlogi.  Videli smo tudi prostore in rekvizite iz snemanj Vampir Schwestern, Die wilden Kerle in filma Ludwig II.

©Foto: Ana Gaja Boc