V četrtek in petek, 10. in 11. marca 2016 je v Študentskem kampusu potekal prvi Game Wars LAN, na katerem sta se FE in FRI pomerili v raznih old-school gaming klasikah.

 

 

Game Wars se je udeležilo preko 60 študentov obeh fakultet, čeprav je bila udeležba študentov FE malenkost manjša. Večer smo začeli z distribucijo iger po vseh računalnikih, naročilom pizz pri dostavi Halo Janez in otvoritvijo iger z pokvarjenim Ethernet switchem v modri sobi. Igre so se zares otvorile z krajšim turnirjem Worms na velikem platnu v zeleni sobi, kjer se je zbrala velika večina ljudi. Vrhunec večera se je začel z kvalifikacijami študentov FRI v ekipo za Call of Duty 2, kjer sta se nato fakulteti borili za veliki pokal Game Wars 2016. Igra je potekala na petih različnih mapah po sistemu BO5, komentirala pa sta jo odlična komentatorja Študentske organizacije FRI. Po naporni in v vsakem trenutku tesni bitki je za mišjo dlako zmagala ekipa FRI z rahlim vodstvom 5:0.

Po napeti uradni igri je bil čas za pizza pavzo, nato pa so se študentje razdelili vsak po svoje in igrali stare klasike kot so Call of Duty 2, Call of Duty 4, Counter-Strike: Source, Unreal Tournament 2003 in Flatout 2, na velikem platnu pa se je igrala FIFA 2016. Ko se je prizorišče malenkost izpraznilo, smo se preostali zbrali v modri sobi in na velikem platnu odigrali tri sezone smučarsko skakalne DOS klasike Deluxe Ski Jump 2, s čisto pravima (ne čisto pravima) komentatorjema Andrejem Staretom in Jelkom Grosom. Večer smo zaključili okoli petih naslednji dan.

Foto © ŠOFRI 2016