EKSKURZIJA V MÜNCHEN – FILMSTADT IN ARRI RENTAL

30. novembra 2016 smo se študentje MMK in MM UL FE (Multimedijskih komunikacij in Multimedije, Fakultete za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani) v zgodnjih jutranjih urah odpravili na strokovno ekskurzijo v München. Najprej smo si ogledali center mesta, z zunanje strani celo tehnični muzej ter božični sejem.

 

Po ogledu mesta smo se odpravili proti Bavaria Filmstadt-u. FilmStadt se nahja na 320.000 m2 in ima skoraj 30.000 m2 studijskih površin. Vodič nam je predstavil njihovo poslanstvo delo ter del zgodovine. Ogledali smo si studijo v katerem snemajo TV prodajo 24h ur na dan (www.1-2-3.tv), uporabljajo 3 kamerni način snemanja, kamermani pa delajo brez prekinitev, prav tako moderatorji.

Ogledali smo si tudi nekaj razstavnih eksponatov (scenski elementi in modeli) iz snemanj različnih filmov in serij. Med drugim smo si ogledali tudi tehniko snemanja s chroma key (z zelenim platnom), kjer sta »talentirana amaterska igralca« Klemen in Klemen, pred našimi očmi tekla po strehi vlaka, božala zmaja in se izogibala peklenskemu ognju.

©Foto: Ana Gaja Boc

Preberi več

Game Wars 2016

V četrtek in petek, 10. in 11. marca 2016 je v Študentskem kampusu potekal prvi Game Wars LAN, na katerem sta se FE in FRI pomerili v raznih old-school gaming klasikah.

Preberi več

RTV

21.12.2015, tri leta po »Armageddonu 2012« ( J )  je bil za študente multimedije čas za ogled studiev RTV Slovenija. Zaradi trdega dela študentov v prvem semestru  je bil ogled popolnoma neobvezen, a smo se kljub temu zbrali v velikem številu, ter polni zanimanja.

Preberi več

ANDROID DAN NA FRI

Sreda 16. December je bil na Fakulteti za računalništvo in informatiko Android dan. V okviru samega razvijanja aplikacij za Android je bilo podrobneje predstavljeno tekmovanje EESTEC Competition for Android, katerega namen je s pomočjo inovativnosti, ekipnega dela in programerskega znanja ustvariti aplikacijo ali pa vsaj koncept aplikacije, ki bi lahko spremenila naš vsakdanjik. 

Preberi več

Več prispevkov

  1. COMPTECH